ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΣΙΡΑΚΗ

Κλινική Ψυχολόγος, Ομαδική Αναλύτρια, Ιδρυτικό μέλος του ΕΔΟΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΣΙΡΑΚΗ

Κλινική Ψυχολόγος, Ομαδική Αναλύτρια, Ιδρυτικό μέλος του ΕΔΟΑ

Biography

Bachelor of Science in Clinical Psychology. Διπλωματούχος πενταετούς μετεκπαίδευσης και τριετούς εποπτείας της Ελληνικής Εταιρείας Ομαδικής Αναλυτικής και Οικογενειακής ψυχοθεραπείας. Διπλωματούχος διετούς μετεκπαίδευσης με διετή εποπτεία, στην Γνωσιακή – Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία. Διπλωματούχος του General Hypnotherapy Register. Πιστοποίηση Μετεκπαιδευτικού διετούς Σεμιναρίου στην ‘«Κλινική Ψυχοπαθολογία» στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο με επικεφαλής τον  Kαθηγητή Ψυχιατρικής Παναγιώτη Ουλή. Πτυχιούχος «Πολιτισμολόγος» του Προγράμματος  ‘«Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών, του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Προυπηρεσία στα εξωτερικά ιατρεία του Αιγινητείου Νοσοκομείου για τέσσερα και πλέον έτη, με επικεφαλής τον Kαθηγητή Ψυχιατρικής κ. Κωνσταντίνο Ψάρρο.

Εγγεγραμμένη το 2010 στην British Association for  Counselling & Psychotherapy (BACP) με αριθμό μητρώου 692007. Διετέλεσε Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Ομαδικών Αναλυτών (Ε.Δ.Ο.Α) για τέσσερα και πλέον έτη (Οκτώβριος 2015 – Ιούλιος 2019). Ομιλήτρια στην διημερίδα που διοργάνωσε το (Ε.Δ.Ο.Α) τον Μάιο του 2016, με ξένους προσκεκλημένους – ομιλητές τον κ. TOM ORMAY & FARHAD DALAL.

Συμμετοχή στο συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας με θέμα «Επανάληψη της ιστορίας ή νέα εμπειρία; Παρελθόν και παρόν στην ψυχαναλυτική διαδικασία». Ομιλήτρια στο 26ο Ψυχιατρικό Συνέδριο της Κω, σε στρογγυλό τραπέζι του Ε.Δ.Ο.Α με θέμα δικό της «Ο αστερισμός της πρωταρχικής σκηνής στην αναλυτική ομάδα: Μια γέφυρα μεταξύ ψυχανάλυσης και ομαδικής ανάλυσης στη θεωρία και την κλινική πράξη» .

Ομιλήτρια στο 27ο Ψυχιατρικό Συνέδριο του Ηρακλείου(Κρήτης), σε στρογγυλό τραπέζι του Ε.Δ.Ο.Α με θέμα  «Ομαδική Ανάλυση και Νευροβιολογία», στο οποίο ανέπτυξε το θέμα  «Ειδικά Ομαδικά φαινόμενα στην αναλυτική ομάδα». Συμμετοχή στο σεμινάριο/κλινικό εργαστήριο της Α΄ Ψυχιατρικής κλινικής ΕΚΠΑ με  θέμα «Μια κριτική και ποιητική στροφή στη συστημική θεραπεία. Αίσθηση, σώμα και παρουσία» με εισηγητή  τον Marcelo Pakman, Κοινοτικό Ψυχίατρο-Συστημικό Ψυχοθεραπευτή στις Η.Π.Α.

Θα παρουσιάσει την ομιλία με Θέμα: Ατομική και ομαδική ψυχολογία: Είναι αντιτιθέμενες;

Στα πλαίσια πάνελ με Τίτλο: Ομαδική Ανάλυση και Σχεσιακές Θεωρίες

 Υπό την αιγίδα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΜΑΔΙΚΏΝ ΑΝΑΛΥΤΩΝ (ΕΔΟΑ)